0%

Gladde paling is een koortsdroom waar je niet van wakker wil worden

September 6, 2022 - Parties

Gladde paling is een koortsdroom waar je niet van wakker wil worden

Memegehalte in 013 hoog bij releaseparty

Als je van bassmuziek houdt en nog niet van het fenomeen ‘gladde paling’ hebt gehoord heb je toch echt onder een steen gelegen. Na een jaar van constant nieuwe tunes stijgt hij razendsnel in populariteit. Zijn eerste album dansmuziek werd dan ook goed gevierd met een releaseparty in een uitverkochte 013 Next.

Naast een 75 minuut lange set van gladde paling zijn er diverse acts uitgenodigd die net als gladde paling een hoog ‘memegehalte’ met zich meedragen. Wie een verrassend goede show neerzet en de zaal echt doen opleven zijn bijvoorbeeld Explorers of the internet. Zij gebruiken veel hitjes en nostalgische nummers gemixt met uptempo en memes om het publiek goed te vermaken. De visuals die ze mee hebben gebracht zorgen voor de ultieme ‘waar the fuck ben ik beland?’-ervaring.

Dan wordt het tijd voor het echt werk; gladde paling glibbert zelf het podium op en aan het publiek is meteen te merken dat dit is waar ze voor zijn gekomen. De energie in de zaal is hoog en er ontstaat moshpit na moshpit. Zijn nieuwe album wordt goed ontvangen maar ook de bekendere nummers ‘een vliegtuig’ en ‘ratata’ –zijn samenwerking met Vieze Asbak- komen voorbij. Op het nieuwe album zijn diverse collabs te vinden, waaronder met Parsa. Hij komt ook op het podium als MC met zijn wervelwind aan energie halverwege gladde paling’s set. Het is duidelijk dat het publiek ook echt voor gladde paling komt. Zodra zijn laatste tune voorbij is verlaat ook de helft van het publiek de Next.

Na de hutspot van genres die gladde paling met zich meebracht is het tijd voor Jetyx om het roer over te nemen. Hij brengt dansbare drum ’n bass maar is het vleugje meme zeker niet vergeten. Hij draait de perfecte set voor het publiek om zich voor te bereiden op nog een laatste knaller van een afsluiter in de vorm van Chaotic Hostility. Dit uptempo terrorduo laat dan ook niks van de overgebleven ravers, en hun trommelvliezen, heel. Het ideale einde van een onvergetelijke avond waarna iedereen nu weer kruipend naar huis kan.

3voor12 Tilburg

Play Cover Track Title
Track Authors