0%

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze bass hoogtepunten van 2021 – Talent van het jaar: Gladde Paling

July 9, 2022 - Music Production

Wat waren in 2021 de absolute bass hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog één keer de balans op binnen hun geliefde genre(s). Huisgids Daan Coerver deelt zijn favoriete events, albums, tracks, talenten en andere specials op het gebied van bass music.    

Je bent (een of enkele van) onze 8 muzikale Huisgidsen inmiddels wel gaan kennen. Het hele jaar door serveren ze op TIOH.nl al hun favoriete releases uit de voorbije maand en de tips van de aankomende maand. Ze houden hun geliefde scene(s) voortdurend nauwkeurig in de gaten.

Nu 2021 erop zit, rijst de vraag: wat waren over het hele jaar gezien de grootste bass hoogtepunten? Wie was volgens onze Huisspecialist Daan Coerver het grootste aanstormende talent binnen het genre, en wat waren nog meer gedenkwaardige momenten? Je leest het hieronder.

Laat in de comments op Facebook en Instagram vooral weten wat jouw highlights van 2021 waren!

Album van het jaar

The UpbeatsNot Forever

Op 27 augustus kwam het Nieuw-Zeelandse duo The Upbeats met een album dat ik in mijn releases van september al omschreef als een historische plaat. Aan deze mening is nog steeds niks veranderd. We zijn nu 4 maanden verder en nog steeds vind ik dit project revolutionair in de (drum ‘n) bass scene. De afwijking naar andere (sub)genres, de abstracte zweverige sound en de energieke lading die het album met zich meebrengt – het is allemaal perfect uitgevoerd. Verder kan ik jullie hier nog maar één ding over vertellen: luisteren!

Track van het jaar

Skrillex, NoisiaSupersonic

Dit is, zonder enige twijfel, de track va het jaar. Vele liefhebbers zullen het met mij eens zijn als ik zeg dat Skrillex en Noisia misschien wel de twee grootste namen binnen het bass genre zijn. En het feit dat ze afgelopen jaar samen een tune hebben uitgebracht is natuurlijk fenomenaal. De track klinkt dan ook perfect! Langzaam wordt je meegetrokken in een wereld van bass en synthesizers waar je nooit meer uit weg wil. Deze plaat mag van mij een hele dag lang op repeat staan. Ik zal er nooit genoeg van krijgen.

Artiest van het jaar

The Caracal Project

Weinig artiesten hebben in 2021 zo weinig stilgezeten als The Caracal Project. Met maar liefs 12 releases het afgelopen jaar, 74.000 maandelijkse luisteraars op Spotify en shows op grote events als Rampage is deze man niet meer weg te denken uit de scene. het was een zeer bewogen jaar voor de Fransman en daar plukt hij nu de vruchten van. Mocht je zelf nog geen kennis hebben gemaakt met dit talent, ga hem dan zeker even checken!

Talent van het jaar

Gladde Paling

Afgelopen juli ontstond een nieuwe meme in het Nederlandse bass landschap. Niemand minder dan Gladde Paling dropte zijn eerste plaat ‘Miel Monteur’ en die werd goed opgepakt door zowel diverse dj’s als het publiek. In het halve jaar dat volgde heeft Gladde Paling nog diverse releases teweeg gebracht waarvan de meeste nu zelfs in de duizenden streams lopen. Ook weet ik van de glibberigheid hemzelf dat we nog menig collab kunnen verwachten met zowel kleine als grote namen uit de scene. Verlies deze gloeiend hete platenmaker dus absoluut niet uit het oog!

Event van het jaar

Rampage Free Party

Het enige festival dat ik afgelopen jaar heb mogen/kunnen bezoeken. Dit is dan ook logischerwijs mijn event van het jaar. Het voelde waanzinnig om weer eens twee dagen lang te vertoeven in een oververhitte tent op een half ingezakt luchtbed. Om na de eerste twee sets al geen schone kleren meer te hebben. En om het lauwe bier proberen weg te krijgen terwijl je tegen een zweetrug aangeklemd staat. Dat klinkt voor een buitenstaander misschien gek, maar dat is wel waar wij ravers het voor doen. Over het terrein heb ik niet heel veel bijzonders te melden, maar de line-up was (zoals op bijna elk Rampage-event) ongetwijfeld de beste die ik in 2021 voorbij heb zien komen. Hopelijk kan er in de komende zomer weer wat meer en heb ik volgend jaar ook meerdere festivals om met elkaar te vergelijken.


Play Cover Track Title
Track Authors